Ne možete nekoga natjerati da vas voli, ali možete podstaknuti i njegovati njegovu ljubav prema vama. To je važno zapamtiti iz više razloga, najviše zato što dosta žena misli da mogu zaslužiti nečiju ljubav ulažući beskrajnu energiju u vezu. Nažalost, ljubav ne funkcioniše tako.

1. Ako želite da vas zavoli, prestanite trčati za njim

Ulagati napore da vas neko zavoli ne vrijedi, ali vrijedi dopustiti muškarcu da zasuče rukave i zasluži vaše poštovanje i naklonost. Muškarci vole davati, to im daje osjećaj vrijednosti i potvrđuje muškost. Kada trčite za mušarcem i radite sve kako bi njemu bilo ugodno, oduzimate mu potrebu za odgovornošću i želju da vam ugodi. Većini muškaraca ne odgovara kad žena odrađuje sav posao. Ili se ulijene kada je u pitanju veza, nisu sigurni u svoje mjesto u vezi ili vas ostave.

2. Govorite šta mislite i mislite šta govorite

Najbrži način da vas zavoli jeste da dobijete njegovo poštovanje i divljenje. Žena koja zna svoje granice može ih jednostavno iskomunicirati i držati ih se. Nemojte zadržavati misli za sebe i misliti da ne trebate reći šta mislite jer biste ga mogli naljutiti. I pogrešno pretpostavljati da će sve što želite njega uznemiriti – da želite polako graditi vezu, da želite više vremena provoditi s njim… U protivnom, mogli biste postati njegov “otirač”, a to svakako nije dobro. I kada u konačno odlučite progovoriti, muškarac će biti zbunjen. Zato je odmah od početka bolje biti iskren, direktan i ciljati “u glavu”.

3. Prestanite pričati i počnite slušati

U šali “ništa muškarca ne može natjerati da vas više zavoli od tišine” ima i nešto istine. Žene naprosto puno vole pričati i analizirati. Ali i muškarci imaju potrebu pričati. I često ne vidimo njihove signale jer su suptilniji. Neće vam reći “možeš li me saslušati”, ali s vama zapravo očajnički žele podijeliti priču ili pitati za savjet. Želi da prestanete s onim što radite i posvetite mu se.

4. Da bi vas on mogao voljeti, morate voljeti sebe

Što više volite sebe i on će vas više voljeti. Bez obzira kako ste izgubili samopouzdanje, ponovno se zaljubite u seksi božicu u ogledalu. Samosažaljenje nije atraktivno.

5. Omekšajte

Baš kao što se vole sklupčati pored vaših glatkih oblina, vole vašu smirenu i pristupačnu energiju. Zamislite štene zlatnog retrivera kako se mazi s vama. Odmah se smekšate, zar ne? Osjećate kako vam se srce smiješi od sreće i ljubavi? Pa, sljedeći put kada ste s njim, dovedite stanje uma na takvo srećno mjesto.

I ne samo kada u vezi cvjetaju ruže, nego i kada ste u lošoj fazi. Možete imati pozitivnu energiju i srećno srce i kada ste ljuti. Treba prakse i povjerenja, ali je izvodljivo i jako važno. To mu daje do znanja da je s vama siguran na emocionalnom polju. Žene čije emocije divljaju vrlo brzo mogu otjerati muškarca.

Izvor: magazin.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here