Sa svakim raskidom koji ti ostavi osećaj potcenjenosti, deo procesa oporavljanja uključuje i par stvari koje ćes uraditi da podsetiš svog bivšeg šta je izgubio. Ako si već izašla i radiš ono što te svakako čini srećnom, pa zašto i da se malo ne pokažeš.

1. Postavljanje selfija svoje neizbežne, “posle-raskidne” nove frizure
Ova transformacija predstavlja veoma uzbudljiv trenutak za tebe. Kada se konačno odlučiš za taj novi bob/ombre/neon stil (ili čak sva tri odjednom, kao veliki udarac za tvog bivšeg koji “mrzi da vidi kratku kosu na devojci”) naravno da osećaš potrebu da sve to objaviš na društvenim mrežama, da ceo svet vidi promenu. Tvoj Instagram postaje osvetnički teren i kačenjem svojih novih fotogragija mu poručujes “Zar ti ovo ne nedostaje, dečko?” (Naravno da mu nedostaje.)

2. Kačenje najizazovnijih #tbt fotografija
Osvrt na kostim “Žene mačke” za prošlogodišnju Noć veštica, kada si se odlučila da se pojaviš u obučena u uski crni kožni bodi, biće preveliki zalogaj za tvog bivšeg kada ugleda novi post na Instagramu. Hvala nebesima na starim izazovnim slikama sa plaže koje i dalje čuvas u telefonu da podsetiš sebe kako si uvek izgledala seksi i kako on nije svestan šta je izgubio. A usput da podsetis i svaku osobu sa kojim si ikada izašla, a i dalje prati tvoje objave.

3. Misteriozni izlasci u dvoje
Otišla si na običan nedeljni ručak sa drugaricom, baš kao i svake sedmice, ali tvoj bivši ne mora da misli tako. Prava prijateljica će ti oprostiti to što si je izrezala sa slike preko puta stola, i ostavila svom bivšem mašti na volju da razmišlja kome pripada tanjir preko puta tebe.

4. Svaki dan je dan za druženje i to se mora zabeležiti
Kada su normalne okolnosti, naravno da se stidis da polu pijana ides okolo i teras ljude da slikate selfi. Ali, kada je situacija takva da ti treba materijala da bivšem natrljas na nos da si srećna i raspoložena i bez njega, imaš svu motivaciju koja ti je potrebna. Svaki dan je dan za druženje, i sve dolazi u obzir samo da svoje vreme ne provodis sama.

5. Poziranje sa veoma atraktivnim i veoma bliskim muškim prijateljem
Tvoj prijatelj Mark ti je zaista, zaista samo dobar i iskren prijatelj, ali tvoj bivši je naravno sasvim siguran da je taj prezgodni muškarac sa slike nova varnica. Naravno, činjenica da si dodala par srca sa opisom “Stvarno je najbolji!” doprinosi čar celokupnoj situaciji. Za tvog bivšeg voljenog, vas dvoje ste već vereni.

6. Spremaju se satima kada znate da ćete ga sresti
Po nekim nepisanim pravilima sve znamo da kada izađemo do prodavnice u našem najgorem izdanju, sa masnom kosom i uflekanom majicom, velike su šanse da ćemo upravo u tom trenutku naleteti na bivšeg. Ali za sve druge trenutke, recimo kada ste oboje pozvani na istu rodjendansku žurku, imaš priliku da ga oboriš sa nogu svojim izgledom, što naravno i uradiš. Naravno da nikad ne bi obukla tu zavodljivu crnu haljinu do pola ledja, u sred februara, ako tvoj bivši nema priliku da je vidi. Ipak, zahvali mu za svoje najsmelije modne poduhvate.

7. Ulažu dodatni trud da upoznavanje novih ljudi, pogotovo za one sa kojima bi se razvilo nesto više od prijateljstva
To što ste predugo bili u vezi učinilo je da zaboravite sve čari flertovanja i olenjite se u konverzaciji sa drugim ljudima. Međutim, kada na proslavi ugledaš bivšeg sa druge strane prostorije odjednom dobijaš inspiraciju za flert i harizmu. Već to veče sklapaš par novih prijateljstava, odlaziš kući sa novim kontaktima u imeniku i dogovorenim dejtom za petak veče.

8. Postavljanje slika zgodnih poznatih muškaraca
Čak i ako znaš da ne postoji teoretska šansa da ćeš ikad u životu izaći na dejt sa Krisom Hemsfortom (zbog toga što je srećno oženjen), postavljanje njegovog sinoćnjeg selfija iz teretane sa intrigantim opisom pokazaće da je tvoja žudnja za muškarcem koji nije bivši, jako, jako prisutna.

9. Ponavljaju reči “dejt” kad god im se za to ukaže prilika
Da, da, da, svima nam je već jasno da si krenula dalje i da nemaš nikakvu želju vraćanja svom bivšem – ali naravno, to ne žnači da si odustala od postavljanja očiglednih doteranih selfija pred dejt subotom uveče.

10. Svim zajedničkim prijateljima govore koliko im je zapravo dobro od kad su singl
Ništa mu neće zadati toliki udarac kao kada čuje ne samo da ste OK, već da se osećate kao nikad u životu. Pričaš o tome kako si tog jutra istrčala polu – maraton, i kako ne možep dugo da ostaneš, jer naravno, žuriš, večeras se sastaješ sa poznatim Pariskim glumcem/modelom, idete na koktele i ko zna šta sve još (mig, mig). Tvoj bivši dragi ne mora da zna ono što samo vaši najbliži znaju: da i dalje zaspiš uz veliku činiju sladoleda dok gledaš Netflix.

Izvor: Kurir. Rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here