Prošlo je osam godina od mog razvoda, a čini mi se da sam svaki put kad sam nekom tipu rekla “ne zaljubljuj se u mene”, uspela da postignem upravo suprotan efekat – zatreskao bi se kao lud, tvrdi Ana Jorgensen, ekspert za ljubavne odnose. Mislite da je u pitanju obrnuta psihologija? Svakako, ali nenamerna, napisala je Ana u svojoj ispovesti za sajt Elephant Journal.

Moj razvod je bio prijateljski, ali ipak bolan. Posle 13 godina odlučila sam da napustim dobrog čoveka koji me je jako voleo u tom trenutku. Njegova patnja i moja krivica izjedale su me sve dok konačno i potpuno nisam postala emotivno nedostupna za druge.

Imala sam nekoliko veza posle razvoda, a svaka je bila praćena upozorenjem: “Ovo je zbog zadovoljstva, ne na duge staze. Ne zaljubljuj se u mene.”

Iako nisam želela da bilo kome pričinim štetu, što je za mene značilo da se ne obavezujem – strah od karme, ili još gore da bih mogla nekoga da ponovo povredim – činilo je da se svaka od tih veza okonča propašću, ostavljajući još jednu žrtvu da liže svoje rane.

Kad se osvrnem, duboko u sebi želela sam vezu – iskrenu ljubav i varnice, ali nisam gajila iluzije da je to “zauvek” i “da je on onaj pravi”.

Uopšte nisam u tom fazonu! Ali zašto su onda svi ti pristojni momci tako lako padali na to?

Nekako, moja nedostižnost (čitaj: emotivna sje*anost) sigurno je kod njih aktivirala inat i “juri i osvoji” gen.

Nisam to radila namerno. Kao što moj najbolji muški prijatelj ima običaj da kaže: “Svi mi samo tražimo ljubav.”

I ne treba da vam bude žao tih tipova. Svi oni su nastavili potragu za svojom savršenom dragom! A ja sam još uvek solo. (Slučajno, sa svima sam u dobrim odnosima i mnogi moji bivši tražili su savet od mene, tako da sigurno nisam toliko loša)

Muškarac kojeg sam nedavno upoznala i sa kojim sam počela da se zbližavam rekao mi je: “Znam zašto si još uvek singl. Ti teraš sve od sebe.”

U pravu je. Mada se on ipak vraća, uprkos tretmanu koji dobija.

Odlučila sam da sprovedem istraživanje da li sam naivno (ili barem podsvesno) sve njih terala od sebe kako bih nahranila svoj “moram da budem voljena, željena, tražena” ego.

Prirodnim putem

Misteriozna prirodna varnica se ne može definisati. Ne može svako da je iskusi, ali kad se desi, svi jednostavno znaju da se desila. Bilo da je u pitanju hemija, feromoni ili neobjašnjiva životinjska privlačnost. To se jednostavno desi. (Ovo sam iskusila sa bivšim mužem)

Neiskreni kukavički način

U principu funkcioniše ovako: daj, uzmi, pa ponavljaj sve dok nesrećnik ne postane glina u tvojim rukama. Daj iskreno i velikodušno. Uzimaj s razlogom. Pa onda sve ispočetka.

Napomena: Ovo je užasno manipulativno čak i kad to podsvesno radite, ali potvrđuje činjenicu da muškarci vole izazov. Na stranu što ovo očigledno nije ljubav, problem je i u tome što je jako neiskreno.

Zaljubljenost ne znači i ljubav!

I ne samo to, već ova igra bez ljubavi mora stalno da se ponavlja kako bi on bio zainteresovan, a na kraju oboje (u ovo slučaju lujka od žene) i izigrani (tip) gube. Duplo golo.

Najteži način

Izvucite ono najbolje iz njega. Ohrabrujući njegovo najbolje izdanje pokazujete svoje najbolje izdanje. Teško da će to dobiti na drugom mestu, a s obzirom na to da energija prati pražnju, te osobine će se samo razvijati. To će mu se dopasti i voleće vas jer ga inspirišete. Svi su na dobitku.

Ne postoji pravi ili jedini način da “naterate” muškarca da se zaljubi u vas.

Ali postoji pogrešan način da namamite čoveka koji će obe strane na kraju ostaviti da pate. To je loše. (Verujte mi)

Priznajem da sam greškom igrala tu igru i izgubila. Ali davala sam iskreno i velikodušno i bila sam iskrena kad je reč o mojim namerama. Ali čak i kad si iskren o svojoj “nedostižnosti”, ti potezi znaju da zavedu. To je loše. I izgubila sam.
Tako da, budite dobri. Budite tolerantni, volite iskreno i vodite interesantan i ispunjavajuć život. Pravi će se uklopiti u vaš ritam onda kad se pojavi. (Ko god da je on jer verujem da in ovom svetu ima više od jednog)

A ako nam to nije u životnim kartama, bićemo OK jer smo mi zauzete i dovoljno volimo sebe, tako da nije toliko ni važno ako ne naiđe taj muškarac.

A onda ću da nabavim mačku. Ili još bolje – devet mačaka.

(24sata.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here