U svom nastojanju da osvoji ženu, muškarac će često ignorisati osnovna pravila zavođenja kako bi skratio put do cilja. S druge strane, žene doživljavaju zavođenje kao oblik provere potencijalnog partnera, bez ugrožavanja njegovog dostojanstva i ličnih vrednosti. U nastavku su osnovna pravila škole zavođenja.

Budi realna

Svedi očekivanja na razumnu meru. Očijukanje je zabavno, ali samo ako mu ne prilaziš isuviše ozbiljno.

Budi pristupačna

Opusti se i dozvoli svojim usnama da se nasmeše. Upotrebi govor tela, pokaži da ti je prijatno i da si samouverena. Ne postoji ništa zbog čega bi trebalo da budeš nervozna.

Pročitaj njegov govor tela

Kada se upustiš u zavođenje, govor tela je često jedini činilac koji upućuje na to je li ta osoba zainteresovana za tebe. Lako se može dogoditi i da pogrešno protumačiš signale, pa zato budi oprezna.

Uspostavi kontakt očima

Ali samo na trenutak-dva. Nemoj da žuriš. Uputi i jedan dugi, zatim letimičan pogled, nasmeši se očima, a zatim polako pogledaj u drugom smeru. Ako vratiš pogled i primetiš da gleda prema tebi s namerom da susretne tvoj pogled, onda je očigledno da je zainteresovan za očijukanje.

Uspostavi komunikaciju

Ako ga ne poznaješ od ranije, dovoljno je da kontakt započneš nekim neobaveznim razgovorom. Možda je najbolji način jednostavno promatranje koja završava pitanjem. “Lep dan, zar ne?” ili “Ovo mesto je baš dobro, je li?”. Nije važno šta tačno govoriš nego da uspostaviš komunikaciju. Ukoliko naiđeš na ljubazan odgovor, nastavi konverzaciju.

Reci mu nešto o sebi

Postepeno dodaj informacije o sebi, vodeći računa o reciprocitetu. Ako mali uvodni razgovor prođe dobro, počni malo-pomalo da ubacuješ i priču o ličnim stavovima – ali samo nešto minijaturno. Ključ za uspešnu razmenu informacija je da se oboje postepeno otvarate tokom razgovora koji će biti prijatan oboma.

Svu pažnju usmeri na sagovornika

Smej se njegovim šalama, slušaj njegove priče i ne dozvoli da ti bilo šta odvlači pažnju dok on priča. Važnije je da deluješ zainteresovano nego zanimljivo, I nikako nemoj da vodiš glavnu reč. Za uspešno zavođenje je najvažnije da znaš da slušaš.

Izrazi svoje namere govorom tela

Ako stvari krenu u dobrom smeru, možda ćeš poželeti da probiješ barijeru i fizičkim kontaktom. Dok pričaš, dodirni ruku svog sagovornika, kratko ali nežno. Ili budi direktnija i uhvati ga za ruku dok prelazite ulicu ili ga nežno uhvati dok se smeštate za sto. Dodirivanje u ovom stilu pomaže da se savlada barijera “ličnog prostora”.

“Završi posao”

Za većinu, ovo je najteži deo posla, zato što zapravo u ovoj fazi potpuno otkrivaš svoje namere i riskiraš da budeš odbijena. Reci svom sagovorniku da bi volela da ga vidiš ponovo i da ti je zato potreban njegov broj ili, ako ti se učini zgodnim, pokušaj odmah da dogovoriš sledeći susret za nekoliko dana.

(zdravakrava.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here